Do Kyjovského údolí s KŽC jen 15.-16.května

10.5.2021 Krásná Lípa

Vyrazte mimořádně teď v sobotu nebo v neděli na jednodenní výlet z Prahy (8:59) Lužickohorský rychlíkem, kdy mimořádně kvůli zavedené náhradní autobusové dopravy z Nového Boru do Mikulášovic, pojede autobus náhradní dopravy objížďkou přes Doubici a Kyjov!

Oba dva dny bude v soupravě rychlíku řazen barový vůz RBDs.

To umožní nečekaně dostat se do míst, která nejsou běžně od rychlíku v rámci jednodenního výletu přístupná. Předmětný výluka, kdy část trasy nahrazuje autobus, umožní jednodenní návštěvu nejkrásnější centrální části NP České Švýcarsko, kdy budete moci vyrazit na Kyjovský hrádek, údolím Křinice nebo navštívit krásná místa v okolí Doubice, resp. přes Brtnický hrádek dojít do Brtníků, ale také můžete vystoupit ve Vlčí hoře a vyrazit na rozhlednu Vlčí hora a přes krásně obnovenou křížovou cestu sejít do Brtníků. Alternativ na jednodenní výlet sobotní nebo nedělní se nabízí nespočet. Stačí otevřít mapu. Autobus NAD objíždí uzavírku silnice mezi Krásnou Lípou a Krásným Bukem právě přes zmíněné obce – Doubici a Kyjov a v těchto místech tedy navíc zastaví pro nástup a výstup cestujících v běžných autobusových zastávkách, které jsou na trase. Nástup a výstup si můžete jak v sobotu, tak v neděli dohodnout s řidičem autobusu, u kterého také získáte turistickou mapu oblasti. Odbavení cestujícího provede vlakvedoucí Lužickohorského rychlíku. Požadujte jízdenku do / z Brtníků a cestou si vystupte v Doubici, v Kyjově nebo ve Vlčí hoře.

Jízdní řád NAD naleznete na stránkách KŽC. Autobus NAD navazuje v Novém Boru na rychlík 1275, je v Doubici, ObÚ v 12:50, v Kyjově, host. v 12:55 a ve Vlčí hoře 13:00. Zpět autobus zastaví v zastávkách Vlčí hora 15:35, Kyjov, host. v 15:40 a Doubice, ObÚ v 15:45. V Novém Boru pak přestup do rychlíku 1274 do Prahy.

Neváhejte tedy a vyrazte na jedinečný výlet, kdy využijete mimořádně výhod (přednosti) náhradní autobusové dopravy, kdy autobus pojede oklikou po těch nejužších silničkách lemujících NP České Švýcarsko.