Nákladní lokomotivy KŽC Doprava po tuhé zimě opět v provozu

24.5.2010 Louny

S příchodem jara (že mu to letos ale trvalo...) se postupně opět rozběhly do světa naše provozní nákladní mašiny. "Bangle" T 448.0692 zahájila sezonu v polovině dubna akcí na severu Čech, např. na Lounsku (výluka Lenešice - Břvany) a začátkem května také "Rosnička" T 334.0722 odjela asistovat na III. koridor při dokončovacích pracech do železniční stanice Mariánské Lázně.

Mezi 9. a 14 květnem se pak stala věc dosud nevídaná: obě se sešly na jediné akci, a to v Chodově. Zde posunovaly se samostatnými pracovními vlaky v rámci výměny osvětlovacích stožárů a spolu vydržely i během převozu techniky z Chodova do svařovny na starém nádraží v Duchcově. "Bangle" se po té ještě podívala se štěrkem do Hřivic na lounsko-rakovnické lokálce a také do Mariánských Lázní, kam dopravila vlak štěrku složený ze šesti vozů řady Facc.

"Rosnička" se nyní vrací do Lysé nad Labem, kde bude již jako historické vozidlo tvořit provozní zálohu pro případy neschopnosti některého z motoráčků a její nasazování na pracovní a nákladní vlaky bude minimalizováno. Tyto její výkony pak v dohledné době převezme "Hektor" T 458.1532.

Foto: 76