Provoz osobních vlaků na vlečce dopravního podniku v Liberci

6.1.2016 Liberec

Vlečka dopravního podniku města Liberce přitahuje zájem dopravců i objednatelů výkonů. Když KŽC před 5 lety objevil kouzlo této dráhy, netušil, jak se rozvine zájem i ostatních dopravců zajet na DPLMJ. Na vlečku se už podívaly kdejaké stroje: 830, 831 s Bixy (KŽC, Juniormarket), 851 (KŽC), 721 (KŽC), 742 (ČDC), 749 (KŽC), 750 (KDS).

Většina vlaků dopravců je komerčních, tedy pro uzavřenou společnost. Jen jediný je veřejný pro běžné cestující, tedy je pro všechny.

Vlečka ponejvíce ožívá každé léto, kdy se domlouvají party nadšenců z DPLMJ a KŽC na páteční prázdninové parádě, při níže se představují pravidelně jezdící nostalgické produkty. A zájem lidí roste. I v roce 2016 tomu nebude jinak a veřejnost nebude zklamána. Vyjede jak historická tramvaj Bovera klubu, tak Lužický motoráček KŽC.

Na snímku je motorák 831-168 v parném létě roku 2013 odpočívající na vlečce DPLMJ poté, co přivezl z Kamenického Šenova a dalších stanic turisty a výletníky, kteří přestoupily do tramvaje vypravené Bovera klubem jedoucí po tramvajové síti v Liberci.

Foto: 485