M 131.1 ze Šluknovska až do Jeseníků

10.11.2014 Mikulášovice

Pro obyčejný lidi děláme neobyčejné výlety a při tom všem nadělujeme zážitky železničně romantické i pivařsky degustativní!

Ve dnech 8.-9.11. se vydal hurvínek M 131.1302 na okružní jízdu ze Šluknovského výběžku na Jesenicko. Pro občany MIkulášovic, Starých Křečan a Krásné Lípy i blízkého Německa, stejně tak jako pro všechny domácí i zahraniční fotošotouše, uspořádal KŽC atraktivní železniční vyjížďku hurvínkem. Přes 40 spokojených cestujících si užívalo dvoudenního výletu po vlastech českých a moravských. Cestou se navštívily pivovary v Dětenicích i v Potštejně, na palubě hurvínka nechybělo krásnolipské pivo značky Falkenštejn. V závěru cesty čekal na účastníky zájezdu pivní speciál Hron 12% z produkce pivovaru Náchod (podle receptury z roku 1934 uvařil náchodský Primátor).

Příznivci dobrého piva a poctivé železnice měli možnost spojit pivnědegustační a železničně bohatý program dohromady a užít si příjemný, slunný víkend při projíždění zajímavých českých lokálek. Nikoliv nezajímavý byl fakt, že motorák překonal 5 horských soustav.

Titulní foto: v žst. Dětenice odpočívá M 131.1302 poté, co přivezl partu turistů do místního zámeckého pivovaru

Foto: 410