Lokomotiva řady 740 rozšířila vozidlový park KŽC

10.7.2009 Nymburk

Na konci června zařadil dopravce KŽC Doprava, s.r.o. do svého vozidlového parku lokomotivu 740.692-9, resp. T 448.0692. Lokomotiva z vlečky ex Hutní montáže Ostrava, závod Moravský Krumlov, doplnila park KŽCD právě v rovině silných, nákladních lokomotiv nezávislé trakce schopných vést ucelené nákladní vlaky, resp. pracovat se silnou zátěží na stavbách. Začátkem července proběhlo přeznačení lokomotivy na nového vlastníka v dílnách České lokomotivky, s.r.o. v Nymburce.

"Právě v Nymburce získala lokomotiva svoji finální grafickou podobu. Hned poté zapadla do rodiny strojů KŽC a strojvedoucí si ji okamžitě oblíbili," řekl Bohumil Augusta, ředitel KŽC Doprava s.r.o. Charakteristickým znakem strojů KŽC je respektování dvou bílých linek na náraznících, které symbolizují naše černobílé logo vzešlé z nárazníku.

Lokomotiva je vhodná pro všechny výkony v traťové i posunové službě, k vozbě osobních vlaků i k přepravám prázdných souprav. KŽC se specializuje na železniční nostalgii, zejména na provoz historických motoráků. Protože se ale taková činnost neobejde bez trvalých vysokých investic do údržby a oprav historických vozidel, hnacích i tažených, pořídili jsme a ihned nasadili do provozu lokomotivu vyšší výkonové třídy. Tím hodláme získat nové zdroje finančních prostředků, které věnujeme železniční nostalgii. Relativně moderní stroj nám tak výrazně pomůže s udržením muzejních exponátů na českých kolejích.

Foto: 33