Bixeum budí zaslouženou pozornost

4.7.2012 Roudnice nad Labem

Již několik týdnů nasazujeme do provozu přípojný vůz Bix, v jehož interiéru je muzejní expozice železnice Středohoří a Podřipska. Pěkný interiér je zásluhou grafiků společnosti Arakis, která vůz vyzdobila a zajistila exponáty. Vlastní přestavbu provedly železniční dílny Česká Lokomotivka v Nymburku. Velmi zdařile působí prezentace jednotlivých obcí ležících podél trati z Libochovic do Straškova. Obce na Budyňce mají totiž ve vozidle každá svoji miniexpozici. Podobného citlivého přístupu by si jistě taktéž zasloužily obce na Švestkovce. Pokusíme se i je zapojit v roce 2013 do širší prezentace ve vazbě na rozvoj cestovního ruchu podpořený např. provozem muzea na kolejích na dalších tratích.

Již několik týdnů nasazujeme do provozu přípojný vůz Bix, v jehož interiéru je muzejní expozice železnice Středohoří a Podřipska. Pěkný interiér je zásluhou grafiků společnosti Arakis, která vůz vyzdobila a zajistila exponáty. Vlastní přestavbu provedly železniční dílny Česká Lokomotivka v Nymburku. Velmi zdařile působí prezentace jednotlivých obcí ležících podél trati z Libochovic do Straškova. Obce na Budyňce mají totiž ve vozidle každá svoji miniexpozici. Podobného citlivého přístupu by si jistě taktéž zasloužily obce na Švestkovce. Pokusíme se i je zapojit v roce 2013 do širší prezentace ve vazbě na rozvoj cestovního ruchu podpořený např. provozem muzea na kolejích na dalších tratích.

Zveme další cestující do vlaků Podřipského motoráčku na prohlídku Bixea i na pohodovou jízdu údolím Ohře do Loun. Bixeum je provozně nasazováno na výkony Roudnice n.L. – Straškov – Libochovice – Louny a zpět. Z důvodu úvratě a složité technologické manipulace v dopravně Libochovice a z důvodu nedostatku času na objíždění Bixa, nejezdí tento vůz na výkonech do Litoměřic.

Foto: 257