Spouštíme novou verzi webových stránek

6.4.2012 Praha

Po třech letech a třech měsících se naše webové stránky dočkaly velké změny. Jak vidíte, není to jen facelift, ale kompletní modernizace obsahu a designu tak, aby plnily nároky, které na něj v současnosti klademe. Dnes Vám stránky oficiálně představujeme a doufáme, že se Vám budou líbit. Zároveň slibujeme, že se jejich podoba bude ještě dál vylepšovat. Základní schéma webu zůstává zachováno, a tak se změny týkají především částí, které již dlouhodobě nevyhovovaly.

Snažili jsme se například vyřešit co nejjednodušší přístup k podrobnostem o našich pravidelných vlacích. Hlavním cílem však bylo zvýšení celkové logiky menu, odstranění duplicit v odkazech a některých dlouhodobě nevyhovujících a neaktualizovaných podsekcí. Hodně si slibujeme od zlepšení úrovně pozvánek na klubové akce typu Víkend a Dovolená s motoráčkem. Pozvánky budou řešeny jinak, budou mít své samostatné místo v levém sloupci na úvodní stránce a už se nestane, že by se na webu objevily pozdě, nebo že by byly po odjetí akce pozdě staženy. Nová vizuální podoba by měla být podstatně víc intuitivní, její estetika více čtenářsky atraktivní a stránky by celkově měly lépe odpovídat současným možnostem a standardům.

Kompletní datový obsah původního webu je Vám i nadále plně k dispozici, včetně celé historie. Můžete se začíst do starších aktualit, do zápisů z klubových akcí, i třeba do životopisů v sekci vozidel. V tomto směru se nic nemění. Beze změn rovněž zůstává fotomateriál a systém hypertextových odkazů. V novém, velmi důležitém levém sloupci se kromě radikálního vyřešení systému hledání jednotlivých vlaků a klubových pozvánek dočkaly zvláštního prostoru i Kamenickošenovská lokálka a historický vozový park KŽC. Úplně ve spodní části levého sloupce se nachází místo pro virtuální návštěvu Bixovny a Bixea. Pravá část zůstává věnována obvyklým aktualitám, které se věnují dění v KŽC, i na celé železnici.

Foto: 230