Předvánoční nákupy na Výměnných setkáních KŽC

8.11.2011 Praha

Začali jste už s předvánočními nákupy? Nevíte co koupit dětem, či známému ze světa železnice? Máme pro Vás tip na vánoční nákup „železničních“ dárků: Navštivte tuto sobotu, 12. listopadu Výměnné setkání pořádané KŽC a nakupte vánoční dárky už teď. Pokud máte někoho blízkého, který je velkým železničním sběratelem, modelářem či fandou, tak právě pro něj na Výměnném setkání možná vyberete ten nejvhodnější dar. Na tomto místě jistě seženete velkou spoustu různých zajímavých předmětů ze světa železnice. Nevěříte? Přijďte se podívat!

Výměnná setkání KŽC, patří k tradičním akcím Klubu železničních cestovatelů, které se konají nepřetržitě již od roku 1989. Na „burzách“, jak se Výměnným setkání lidově říká, je možné získat různé publikace, brožury, jízdní řády, jízdenky, předpisy, odznaky, mapy, fotografie, archiválie, tiskopisy, DVD s železniční tématikou, železniční modely, modelářské potřeby a další předměty nejen železniční, ale také z oboru městské hromadné dopravy, z tuzemska i z ciziny. Předměty je možné zde jak zakoupit, tak i prodat, či vyměnit a doplnit. Mnoho železničních sběratelů shání předměty do své sbírky přes internet. Výhodou Výměnných setkání je, že si předměty můžete takříkajíc „osahat“ a zjistit, zda se vám opravdu líbí či nikoliv. Na burzách lze mnohdy narazit i na věci, na které ani na internetu neobjevíte.

Od podzimu 2011 se Výměnná setkání KŽC nově konají v kulturním sále železniční stanice Praha hlavní nádraží a to o vybraných sobotách, vždy od 7:00 do 11:00 hod. Nejbližší termín setkání je teď, 12. listopadu. Další předvánoční „burza“ bude pak ještě 10. prosince. Přístup do kulturního sálu ve 2. patře ŽST Praha hl.n. je z 1. nástupiště naproti čekárně ČD Lounge. Další informace lze získat na telefonu 606 366 199 nebo na stránkách Výměnných setkání KŽC. Tímto srdečně zveme všechny návštěvníky.

Foto: 195