Pojeďte v sobotu na Den piva do Nymburka!

15.6.2011 Nymburk

Máte v těchto vedrech chuť navštívit nějaké klasické pivní slavnosti menšího pivovaru nedaleko od Prahy? Chcete pořádně zahnat žízeň poctivým zlatavým mokem? Máme pro Vás tip! Tuto sobotu, 18. června, se Vaše přání může bezezbytku splnit v areálu nymburského pivovaru, kde se koná 16. den Postřižinského piva. A nejen v areálu. Mezi pivovarem a obcemi Nymburska bude vypraven zvláštní Postřižinský expres, parní vlak, tvořený lokomotivou 423.009 z Letohradu, dřevěnými dvouosými vagóny a restauračním vozem Bixovna s točeným pivem na palubě.

Pivovar v Nymburce se proslavil už za doby svědomitého Francinova správcovství, jehož spokojené manželství s krásnou Maryškou bylo spojeno se spoustou drobných rituálů, které ve svém poetickém románu Postřižiny vykresluje spisovatel Bohumil Hrabal. Ten se sem ve svých šesti letech i s rodiči nastěhoval a prožil zde harmonické dětství. Zblízka pozoroval, nejen jak se vaří pivo, ale i všechno to krásné okolo. Nyní se stal přirozeným patronem Postřižinského piva a usmívá se na nás z každé jeho láhve.

Sobotní akce, na jejíž organizaci se svým restauračním vozem bude podílet i KŽC, bude probíhat mezi 9. a19. hodinou. Po celý den bude na pivovarském nádvoří živo, k dispozici bude řada výčepních míst, kde můžete s přáteli ochutnat obsah orosených sklenic a zkusit můžete i různé soutěže. Doprava bude zajištěna po místní vlečce, na kterou bude pravidelně, přímo před sladovnu zajíždět Postřižinský expres. V rámci kulturní složky vystoupí mimo jiné Jiří Schmitzer, Václav Neckář a další. Více informací včetně jízdního řádu naleznete na http://www.postriziny.cz/cz/aktualita/den-otevrenych-dveri-2011.html

Foto: 151