Obdarovaný zaměstnanec KŽC

14.10.2024 Praha

Vlakvedoucí KŽC, který se ocitl se v létě v těžké životní situaci a ovdověl, vychovává nyní už sám 3 nezletilé děti a současně patří k stálým a dobrým zaměstnancům KŽC již léta. Jeho životní situace nebyla lhostejná zaměstnancům, kolegům, kamarádům i lidem z oboru železniční dopravy a ani zaměstnavateli, a tak tento vyhlásil sbírku na Aleše, abychom mu aspoň penězi pomohli vykročit do nové životní etapy, kdy bude na vše sám, a nikoliv již ve dvou.

Sbírka vynesla neuvěřitelnou částku, kterou ředitel společnosti KŽC předal slavnostně Alešovi v zasedačce KŽC na začátku září. Bylo velmi milé zjištění, když se sbírka ukončovala, jak vysokou částku vynesla a jak velký „lidský rozměr a ohlas přispění“ na Aleše to mezi kolegy vyvolalo.

Zajímavá byla Alešova slova při přejímání daru, citujeme: „tak tohle by se u jiného dopravce těžko stalo, jsem rád, že pracuji v polorodinné firmě s dobrou pohodou a lidskou atmosférou, u velkého dopravce, kde je vše anonymní, bych se podobné solidarity nedočkal“.

Tuto aktualitu zveřejnujeme se souhlasem obdarovaného vlakvedoucího jako výraz solidarity a dobrých mezilidských vztahů, které u KŽC dlouhodobě panují i jak si vedení firmy váží svých lidí.