Dovolená s motoráčkem 2010 na jižní Moravě

6.8.2010 Znojmo

Skončil jubillejní, desátý ročník Dovolené s motoráčkem D 2010, tentokrát zaměřený na jižní Moravu a severovýchodní Rakousko. Motorový veterán čísla M 262.056 brázdil početné lokálky této oblasti křížem krážem a nebral ohledy na státní hranice.

Byl to pravděpodobně jeden z úplně vrcholných zážitků, jaký jsme kdy v Klubu uspořádali, a ti, kdo jej absolvovali, o tom mohou vyprávět své. Určitě živěji a poutavěji, než strohý referát naší aktuality. Každopádně zážitek se nikdy nedá slovy úplně popsat, a tak zůstává v nás, jako úžasná vzpomínka na fantastickou akci.

Ve volných chvílích, při večerních posezeních museli organizátoři projektu z Klubu železničních cestovatelů často čelit zvídavým otázkám, jak bude vypadat Dovolená s motoráčkem2011.

A protože jsme demokraticky organizovaným občanským sdružením, dali jsme pravidelným účastníkům Dovolených s motoráčkem šanci, sestavit si projekt D 2011 sami - dle vlastního gusta. A už je na stole. Tož vzpomeňme s úctou na týden toulání se moravskými lokálkami s kredencem a přejme si, aby projekt za rok byl stejně úspěšný, jako ten letošní.

Foto: 93