Bizarní souprava vyjela

24.4.2010 Všeradice

Milovníci kuriozit si tuto sobotu přišli na své. Podle deklarovaného slibu se na kolejích na západ od Prahy opravdu objevil pozoruhodný dvouhlavý výletní vlak, tvořený na koncích řadou M 262.0 a uprostřed dvěma dvounápravovými vagóny bývalé řady Ce (Rybák) s kamny.

Historické spěšné vlaky „Dolní Berounka“, "Karel IV.“ a „Velká Amerika“ tak díky velké kapacitě soupravy plně zvládly pokrýt nemalou frekvenci, která se v průběhu jízd vyskytla včetně mnoha kočárků a kol.

Svérázný veřejný vlak vzbuzoval po celou dobu své jízdy zájem fotografující veřejnosti, jejíž někteří příslušníci občas neváhali svému dílu obětovat i část své osobní bezpečnosti. Kuriozita sváděla k ohlédnutí i ze strany jinak otrlých lidí, žijících kolem trati, kteří na první pohled nevypadali jako velcí příznivci železnice.

Účel, pro který byl vlak vypraven, byl vrchovatě naplněn, krásná krajina ubíhala, kvalitního občerstvení byl dostatek a kapela Třehusk hrála pro všechny. A cestující si to také evidentně vychutnali, nejen v pivovaře Berounský medvěd. K celkové pohodě akce určitě nemalou měrou přispělo i velice vydařené jarní počasí.

Foto: 68