Vlakem na degustaci, za bunkry severního pohraničí i do Polska

19.2.2010 Zábřeh na Moravě

Zajímavý vlak se o víkendu 13. a 14. března vydá projet pomezí třech horských masivů, Hrubého Jeseníku, Kralického Sněžníku a Orlických Hor. Klub železničních cestovatelů pořádá v rámci svých pravidelných Setkání zvláštní jízdu dobového motorového vlaku M 262.056 v tzv. „polomáčeném“ barevném provedení začínající v sobotu ve 13:00 odjezdem ze žst. Šumperk. (R 627 odjezd z Prahy 8:44, příjezd Šumperk 11:49, zde možnost oběda)

Vlak se záhy přesune do Hanušovic, kde vjede na vlečku místního pivovaru Holba, kde bude plynule navazovat exkurze do výroby spojená s degustací. Po jejím skončení se uskuteční večerní přejezd po romantické lokálce do Králíků, kde je zajištěno ubytování.

Druhý den zrána bude možné si jako eventualitu individuálně projet lokálku do Štítů normálním vlakem a po přemístění zvláštního vlaku do Lichkova je plánováno využití opět pravidelného osobního spoje do Polska přes Miedzylesie do stanice Bystrzyca Klodzka. Tam je možná prohlídka města doplněná o eventuální turistiku. Alternativně přichází v úvahu prohlídka bunkrů systému předválečného československého opevnění v okolí Mladkova. Odpoledne po návratu do Lichkova se zvláštní vlak vydá směrem k Hradci Králové, kde bude akce ukončena v 19:45 v železničním muzeu na vlečce Signalmont.

Podrobnosti, přihlášku a způsob platby je možné získat zde. Místo ve vlaku je však možné rezervovat i přes kontaktní osobu na marek.svoboda@kzc.cz, nebo na tel. čísle 774 366 199.

Foto: 58