Výměnná setkání KŽC od února nově na Masarykově nádraží

24.1.2009 Praha

Modelářské burzy, tradiční výměnná setkání KŽC, jsou od 14. února 2009 přestěhovány do kulturního sálu Masarykova nádraží v Praze. Lednová burza tedy byla od roku 2003 poslední v řadě, která se konala na hlavním nádraží.

"Ke změně místa konání nás vedly tři hlavní důvody. Jednak se v průběhu letošního roku očekává další omezení přístupu ke kulturnímu sálu na hl.n. v důsledku přestaveb této stanice.

Druhak je dlouhodobě uzamčený přístup jižním křídlem a je znemožněno používání výtahu, a za poslední vedení žst. Praha hlavní nádraží zdražilo pronájem sálu téměř o polovinu," popisuje důvody změny Roman Hrůza, předseda Klubu železničních cestovatelů. Zároveň se ale podařilo domluvit s přednostou stanice vyhovující řešení. "Ihned jsme zarezervovali stávající termíny burz v kulturním sále na Masaryčce, takže se pro návštěvníky a prodejce z hlediska data nic nezmění. Cenově se pronájem sálu pohybuje na úrovni hl.n. před zdražením, takže nemusíme zdražovat vstupné," doplnil Roman Hrůza.

Čas burzy zůstává rovněž nezměněný, tedy začátek od 7:00 do 11:00 hodin. Občerstvení bude zajištěno v nezměněné podobě. Sál je obecně zhruba o třetinu menší, ale kapacita stolů odpovídá rozsahu na hl.n. Obecně přivítali změnu pozitivně jak prodejci, tak návštěvníci. Těšíme se tedy na první únorové setkání v prostorách Masarykova nádraží! Aktuální termíny Výměnných setkání v roce 2009 a plánek místa konání naleznete zde. Můžete si též přečíst zápis v kronice.

Foto: 1